Βράβευση νικητριών ομάδων

Ένα δημιουργικό και καινοτόμο πρόγραμμα ολοκληρώνεται!

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Νέοι Αγροεπιχειρηματίες Κύπρου με την τελετή βράβευσης των ομάδων που πήραν τις τρεις πρώτες θέσεις στον διαγωνισμό StartUp του προγράμματος “CAPture the future generation”.

H τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 4ο Συνέδριου Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας στο Κτήμα «Κουσιουμή».  Οι νικήτριες ομάδες αναδείχθηκαν κατόπιν διαγωνισμού στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του έργου καθώς και αξιολόγησης από κριτική επιτροπή η οποία συστάθηκε για τις ανάγκες του συγκεκριμένου προγράμματος. Η βαρύτητα αξιολόγησης ήταν 50 – 50.   

Την απονομή των βραβείων έκανε, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Αρμόδια πολιτικής στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Μονάδας Συντονισμού Πολιτικής Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαρίνα Χατζηγιάννη.

Οι τρεις ομάδες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό StartUp είχαν την ευκαιρία, πέρα από τα βραβεία που κέρδισαν, να παρουσιάσουν και την ιδέα τους μπροστά στο κοινό του συνεδρίου.

Ομάδα PERCYSENT του ΤΕΠΑΚ: 1η θέση

Την πρώτη θέση στον διαγωνισμό πήρε η ομάδα PERCYSENT του ΤΕΠΑΚ, με την καινοτόμα ιδέα της για ένα σύστημα σήμανσης αγροτικών προϊόντων βασισμένο στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα τους και την ανάγκη για προστασία της βιωσιμότητας.

Ομάδα AGROW των ΜΙΕΕΚ Λεμεσού: 2η θέση

Τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό StartUp πήρε η ομάδα AGROW που αποτελείται από σπουδαστές και σπουδάστριες των ΜΙΕΕΚ Λεμεσού, με την πρωτοποριακή ιδέα τους για ένα λογισμικό σχεδιασμένο για την έξυπνη διαχείριση και ακρίβεια των γεωργικών καλλιεργειών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επαγγελματίες γεωργούς, τον κυβερνητικό τομέα ή ακόμη και από ιδιώτες κηπουρούς.

Ομάδα BIOTIFUL – Βουλγάρικο Σχολείο Κύπρου: 3η θέση

Τέλος, την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα BIOTIFUL, η νεότερη σε ηλικία ομάδα με μαθητές από το Βουλγάρικο Σχολείο Κύπρου. Τα μέλη της ομάδας ανέπτυξαν μια καινοτόμα αγροτική ιδέα βασισμένη στη μέθοδο καλλιέργειας permaculture που στοχεύει στην καλλιέργεια με έμφαση στον σεβασμό προς το περιβάλλον.

Επιπρόσθετα όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Νέοι Αγροεπιχειρηματίες Κύπρου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις καινοτόμες αγροτικές ιδέες τους σε αγροτικούς επιχειρηματικούς φορείς και σε άλλους παράγοντες του αγροτικού κόσμου. 

Τόσο οι ομάδες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό όσο και όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Νέοι Αγροεπιχειρηματίες Κύπρου, με τις καινοτόμες ιδέες τους για αγροτικά προϊόντα και υπηρεσίες απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι υπάρχει μεγάλη προοπτική και δυναμική στον αγροτικό τομέα της Κύπρου. Ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον τομέα.  Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι να δοθούν οι ευκαιρίες και τα εφόδια σε αυτούς τους νέους  για να μπορέσουν να καινοτομήσουν και να δώσουν νέα πνοή στον αγροτικό τομέα.

Το CAPturing the Future Generation, με επικεφαλής την IMH συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα IMCAP (Funds for Information Measures Relating to the Common Agricultural Policy) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει ως απώτερο στόχο την ενημέρωση των νέων, καθώς και του πληθυσμού στο σύνολό του, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για περισσότερές πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα

 +357 22505555  | CAPgeneration2020@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση